Laatste update: 1-10-2021

Welkom op de groep 3 site!

Leerkracht: Juf Lia
Juf Lia

Op de woensdag: juf Annalies
 mailadres is:  l.vandiermen@aloysius-school.nl

Voor vragen of ziekmelding kan ook gebruik worden gemaakt van de parro-app.

We zijn dit jaar gestart in groep 3A met 13 jongens en 5 meisjes. In de loop van het jaar komen er nog enkele
kinderen bij doordat ze verhuizen naar Baarn.
Het is nu al een leuke groep. Ze zijn hulpvaardig naar elkaar, houden van een grapje, en er zijn weinig conflicten. De jongens zijn gek op het speelgoed clics en helemaal in de ban van boten maken. De meisjes spelen het liefst met lego en bouwen een speeltuin met schommel, glijbaan en draaimolen.
In de ochtend werken we heel hard en in de middag blijft er ruimte over voor vrije tijd om te spelen.

MOO account
Alle kinderen hebben een moo- account. Daarmee kunnen ze thuis inloggen. Ze kunnen thuis oefenen met softwaren van Veilig leren lezen en Semsom. En ook leesspellen doen op leesturbo.

Algemene informatie
Alles wat u moet weten kunt u terugvinden in de schoolfolder van groep drie. Mocht u vragen hebben, bent u altijd welkom. Klik hier om de flyer te bekijken.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De doelen van de kernen, de letters die de kinderen leren kunt u vinden op het prikbord in de gang.

• Rekenen
    We werken dit jaar voor het eerst met de methode Semsom.  Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.
  • Deze methode gaat uit van doelgericht bewegen en spelen in iedere les. Semsom stelt vragen die alle leerlingen tot nadenken uitnodigen en waarover alle leerlingen kunnen nadenken. Waarin leerlingen met elkaar kunnen samen werken. Leerlingen worden zo beter gemotiveerd en hebben plezier in rekenen. Ook hun concentratie verbetert. Als je beweegt tijdens het maken van een som stroomt er extra bloed naar je hersenen. Hierdoor functioneren je hersenen beter en kan je je beter concentreren op het uitrekenen van de som. Door de lesstof te koppelen aan een spel of beweging is dat een soort ezelsbruggetje om de stof te onthouden. Door te bewegen gebruik je bovendien meer zintuigen, waardoor de stof ook beter beklijft.

• Agenda:
  • Deze wordt aan u bekend gemaakt via de nieuwsbrieven en Parroapp.