Laatste update: 15-07-2020

Welkom op de groep 3 site!
Leerkracht: Juf Lia
Op de ochtenden onderwijsassistent Reno
Juf Lia Onderwijsassistent Reno

Op de bapowoensdag: juf Marion
 mailadressen zijn:  l.vandiermen@aloysius-school.nl
                                        r.vanoostrum@aloysius-school.nl
Voor vragen of ziekmelding kan ook gebruik worden gemaakt van de parro-app.

In onze groep zitten 32 leerlingen. 17 jongens en 15 meisjes.

Algemene informatie
Alles wat u moet weten kunt u terugvinden in de schoolfolder van groep drie. Mocht u vragen hebben, bent u altijd welkom. Klik hier om de flyer te bekijken.

Coronaperiode
Het was een raar jaar zo. De lock down was heftig voor iedereen. Maar u als ouder kan trots zijn. Alle kinderen zijn goed vooruit gegaan. U heeft uw kind goed kunnen ondersteunen. De lesstof was best wel saai. Op school doen we er veel omheen zodat de lesstof wel aantrekkelijk blijft. En dat viel dus thuis moeilijk te doen. Gelukkig konden de kinderen in mei weer naar school. Wij hebben genoten van deze sociale groep.

We wensen iedereen een gezellige vakantie toe.

De nieuwe groep 3 bestaat uit 16 meisjes en 8 jongens.
De onderwijsassistent Reno zal niet in groep 3 blijven.
Benodigheden in groep 3
  • multomap, 23 rings, met 3 tabbladen
  • etui met grote gum
  • etui/ doosje met stiften
  • whiteboardstift (in januari nog 1)
  • liniaal 20 cm
  • stoffen gymtas
  • gymbroek en gym t-shirt
  • sportschoenen met klittenband.
Kinderen krijgen kleurpotloden en grijs potlood van school.
We gebruiken geen stabilo, de punt hiervan is erg dik.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De doelen van de kernen, de letters die de kinderen leren kunt u vinden op het prikbord in de gang.

• Rekenen
    We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
    * We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
    * Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
    * Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
    Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.

Agenda:
  • 31 augustus    start nieuw schooljaar