Groep 5 Lezen

Op deze pagina informatie over:
  • Station Zuid
  • Roetsjen
  • Begrijpend lezen
  • AVI lezen
  • DMT lezen
  • Ralfi lezen
  • CITO oefenen

Station Zuid
Bij Station Zuid horen een leesboek met werkboek en het roetsj boekje.

Roetsjen
Als er twee keer in de week thuis geoefend wordt met roetsjen (op tijd), zal het niveau hard omhoog gaan! Twee keer dezelfde taak per dag en dat dus twee keer per week. Mag ook meer natuurlijk.

Deze weken oefenen we in deel 1 met het thema: "Dat is lachen!"

Begrijpend lezen
We volgen hiervoor de methode 'Lezen in beeld'

Technisch lezen: thuis lezen
  • AVI lezen
In groep 5 worden er nog meer leeskilometers gemaakt, dus je kunt proberen alles te lezen wat je maar voor je neus krijgt. Een goed boek, waar je helemaal in kunt verdwijnen is natuurlijk het fijnste wat er is.
Ga dus vaak naar de bibliotheek, om uit te zoeken wat voor jou de beste, mooiste, leukste, of spannendste boeken zijn om te lezen.

Hulp nodig?
Boeken zoeken op titel, onderwerp of AVI?
Klik op het plaatje.

Vrij lezen
Lezen is erg belangrijk om een waardig lid van de samenleving te kunnen zijn. Daarom besteden we daar veel aandacht aan. Lezen is een speerpunt op onze school.

Ondertussen kunnen we zelf ook al veel doen.
Op school lezen we elke dag, maar thuis moet dat ook. Op het rapport kan je lezen in welk AVI niveau  je zit, dus daar kun je de boeken op uitkiezen.
Sommige boeken hebben nog een oud AVI-niveau en dat kan verwarrend zijn.

DMT
 Een kind leest goed als het lezen volledig is
geautomatiseerd. Dit kan het beste getoetst worden door losse woordjes binnen een bepaalde tijd te lezen. Klik op aap-noot-mies voor oefenbladen. Deze toets wordt 2 keer per jaar afgenomen en de resultaten komen op het rapport te staan..

Ralfi lezenOm nog beter te leren lezen, kun je gaan Ralfi-lezen. Je krijgt een tekst en daar werk je 5 dagen aan. Je praat er met elkaar over, je leest op tijd, je leest samen en je leest nog eens op tijd. Klik hier om alles te noteren. Klik op de plaatjes hieronder om een paar teksten om thuis te oefenen.